Familieopstelling ervaren

Familieopstelling ervaren

Al een tijd ben ik enorm geïnteresseerd in familieopstellingen en het inzichtelijk maken van (vastgeroeste) patronen in familie. Mede omdat ik zelf ook nog het e.e.a. uit te werken heb met mijn eigen familie en hier de laatste jaren continue in vast bleef lopen.

De stukjes die Marianne op FB schreef trokken me enorm aan, tijd voor actie dus… Via een opstelling met stoelen heeft Marianne mij een familieopstelling laten ervaren.

Waar ik aan het begin veel moeite en verdriet had om alles wat bovenkwam ‘’aan te kijken’’ kon Marianne op een fijne, lieve maar toch dwingende manier mij steeds weer terug laten gaan, naar dat wat zo belangrijk was en dat waar ik voor kwam. Wilde ik het oplossen of het erbij laten zitten?

Heel bijzonder hoe de energie van de opgestelde personen over worden genomen… Mijn vader, opa en de hele mannenlijn verder kwamen naar voren voor wat betreft het thema ‘’niet kunnen voldoen aan verwachtingen’’. Wat een eyeopener….

Ik heb tijdens de opstelling flink wat helderheid gekregen, zelfs mijn lijf liet vastgehouden spanning los.

Binnenkort ga ik nog een keer terug, kijken wat er zich dan aandient, ik ben er nog niet, maar al wel een heel stuk op weg… Het is voor mij enorm belangrijk te werken aan familiethema’s, in de hoop zelf wat te kunnen oplossen zodat mijn kinderen dit straks niet hoeven te doen…

 

Lieve groetjes van Jacqueline