Gezins-jongeren hulp.

Wanneer je met je handen in het haar zit, zo graag meer verbinding wilt in je gezin of met je kind.

In mijn diepste dal in het leven met de omgang met mijn zoon, dacht ik, “ik hoop dat geen elke ouder dit ooit hoeft mee te maken”. Maar helaas zijn er heel veel ouders die met vragen zitten, over het waarom?                                                                                                  Wel honderdduizend keer vroeg ik mij dat namelijk af, en “wat heb ik toch fout gedaan?”                                                                            Ik was vastbesloten om uit te vinden wat er zich afspeelde.                                                                                                                                  Vooral in mijn jeugd heb ik heel vaak in de stoel gezeten bij maatschappelijk werkers en psychologen.                                                    Ik ben eigenlijk altijd al op zoek geweest naar antwoorden, “waarom ben ik anders, waarom voel ik me zo, waarom krijg ik niet de verbinding met mijn ouders?                                                                                                                                                                                          Eigenlijk was de vraag, “hoe kan ik in vrede met alles leven?”                                                                                                                              Maar toen ik de weg naar binnen ontdekte, in mijn diepste dal, toen kreeg ik antwoorden en nog veel meer.                                          Alles heb ik gedaan om door de diepe lagen van mijn familiesysteem te gaan en te ontdekken hoe het familiesysteem ervoor zorgt dat je jezelf in de eerste instantie verliest. Maar juist door de weg door de familiesystemen te lopen ontdek je wie je zelf bent, wat de lasten zijn die je meegegeven zijn, om op te ruimen en daar de mooiste cadeautjes in vindt.                                                                  Wanneer in een gezin onbalans heerst, een negatieve spiraal iedereen naar beneden zuigt heb je zoveel behoefte aan antwoorden. Niet alleen antwoorden maar ook begrip voor elkaar.

Maar spiegelen, blokkades, triggers, oude pijn en verdriet kunnen hele gezinnen uit elkaar scheuren.                                                      De hulp die ik dus bied is niet uit boeken maar uit levenservaringen.

Het feit dat je nu op mijn website dit leest betekent misschien dat je op weg bent naar antwoorden, en dat je hier niet voor niets zit te kijken. Ik heb een heel traject afgelegd met mijn gezin in Jeugdzorg, stichting Mee, de Eik, CCE, Jarabee, maar ik heb los moeten laten en mijn zoon de verkeerde kant van het leven op zien gaan. Maar of het de verkeerde kant was valt nog te bezien want het heeft mij zoveel levenslessen gegeven van hoe het anders had gekund.  Dat verdriet en die pijn, wanneer je zo graag het beste wilt, maar je niet het beste kunt geven, dat is waar ik nu de verandering in kan maken.

In de eerste instantie heelt het kind vanzelf mee als ouders helen. Maar kinderen kunnen ook helen en hun ouders meenemen in hun kracht. Het boek dat ik nu schrijf beschrijft het hele proces, maar ook dat er een enorme vrede is ontstaan tussen mijn zoon en mij doordat ik alles aan ben gegaan en mezelf heb aangekeken. 

Al 10 jaar ben ik hier mee bezig. Het is wat ik kom doen op deze aarde. Dit is mijn levenstaak.

Voor meer info, 0611301913