Opstellingen ochtend/avond.

 

Opstellingen ochtend.

In een klein groepje gaan we op een zaterdagochtend met representanten inkijken wat er precies speelt in dat waar jij vastloopt.

Doordat mensen zichzelf soms niet kunnen laten zien, niet voor zichzelf spreken, of zelfs niet kunnen/durven vertellen wat hun dwars zit kun jij de dupe zijn.

Het kan zijn dat jou iets verweten wordt waar je waarschijnlijk geen idee van hebt, of dat jij met vragen blijft zitten.

Of je kunt altijd dezelfde woordenwisselingen hebben met je partner, dingen die je kwaad maken en graag nu inkijkt om de wijsheid te hebben het te veranderen. Het raakt niet opgelost en je kunt je vinger er vaak niet opleggen wat er toch speelt.

Of het contact met je ouders loopt stroef of helemaal niet. Dan zou je een opstelling kunnen doen om te kijken wat daar speelt om duidelijkheid te krijgen. In een opstelling is het zo mooi in te zien, dat wat niet gesproken wordt, waar geen duidelijkheid is komt duidelijkheid en inzien. Vaak lopen mensen met zoveel blokkades en patronen zonder het uberhaupt door te hebben. Vaak ligt er een loyaliteit, een tekort of een gesloten hart. Door de opstelling te doen kun je je eigen plek weer innemen en vallen er heel wat lasten van je schouder omdat je je heel vaak verantwoordelijk voelt voor iedereen.

Er is zelfs een opstelling over jezelf te doen, een overleden dierbare, iemand die dement of niet meer te bereiken is in woorden of communicatie. Denk maar eens aan iemand die gehandicapt is en niet duidelijk kan maken wat die graag wil of nodig heeft.

In deze ochtend werk ik met representanten samen.

De bedoeling is een zaterdagochtend maar als er meer vraag is kan het ook op een avond!

De data zijn: 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus, 16 sept, 21 okt, 18 nov.